Önder’in 12 saat süren zorlu ameliyatını adım adım anlattılar: Hem diseksiyon vardı hem kalp krizi

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Hayati Tehlike Geçiren Ameliyat Geçirdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Önder’in hayati riski son derece yüksek olan bir ameliyat geçirdiği belirtildi.

Demiroğlu Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’nde ameliyat edilen Önder’in sağlık durumuna ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Acil serviste yaklaşık 10 dakika süren kalp-akciğer masajı sonrası Önder’in spontan dolaşımının sağlandığını aktaran Çiftçi, aort diseksiyonu tanısı konulduğunu belirtti.

Ameliyatta aort diseksiyonunun sağ koronerden başlayıp tüm aortayı kapsadığını ifade eden Prof. Dr. Çiftçi, ameliyat sürecini detaylandırdı. Ameliyatın son derece zorlu olduğunu vurgulayan hekimler, Önder’in sağlık durumunun kritik olduğunu belirttiler.

Önder’in ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Erkan Sağbaş ise aort diseksiyonunun tedavisinin oldukça zor olduğunu ifade ederek, Önder’in sağlık durumunu detaylı bir şekilde açıkladı. Ameliyat ekibi, Önder’in hayati riskini korumak için yoğun bir mücadele verdiklerini belirtti.

Hastaneye gelen çok sayıda ziyaretçi arasında eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nuri Aslan da bulunuyor. Önder’in sağlık durumuna ilişkin gelişmeleri yerli ve yabancı basının da yakından takip ettiği belirtildi.

Related Posts

Paralimpik yüzücü Hamit Demir, No Touch Laser ile gözlüklerine veda etti

Yüksek miyop ve astigmat nedeniyle gözlükle yarışan paralimpik milli yüzücü Hamit Demir, No Touch Laser ameliyatıyla gözlüklerinden kurtuldu, spor hayatında yeni bir döneme adım attı.

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

Burun akıntısını hafife almayın! Polen alerjisi yaz boyunca sürüyor

Yaz mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte çocuklar açık havada daha fazla zaman geçirirken, yoğun yayılım gösteren polenler alerjik sorunlara neden olabiliyor. Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gülfer Mehtap Yazıcıoğlu, çocuklarda polen alerjisine karşı 7 önemli öneride bulundu.

Memura Refah Payı Elzem Hale Geldi

Memura Refah Payı elzem açıklaması. Hekimsen tarafından yapılan açıklamada, enflasyon farkının zam olarak kabul edilemeyeceği ifade edildi.

Kan Bağışı Yaparken Dikkat!

Kan bağışı hakkında önemli bilgiler veren uzmanlar, düzenli kan verilmesinin kalıcı kansızlığa sebep olmayacağını bildirdi. 

Sıcak havalarda bu 3 kurala dikkat!

Yaz aylarında artan sıcaklıkların, özellikle kanser tedavisi gören hastalar için ciddi sağlık riskleri oluşturduğunu söyleyen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayşe İrem Yasin, “Bağışıklık sistemi baskılanmış hastalar bu dönemde enfeksiyonlara karşı daha savunmasız hale geliyor. Hastaların, güneş ışınlarından korunmaları, sıvı alımını artırmaları ve hijyenik beslenmeye dikkat etmeleri gerekiyor” dedi.