Huawei’den radikal karar: HarmonyOS NEXT ile Android’e veda

Huawei, yeni HarmonyOS NEXT işletim sisteminin yükseltme planını resmi olarak duyurdu. Geliştirici beta testi bugün başlıyor, ancak daha geniş kullanıcı kitlesi bu yeni işletim sistemini deneyimlemek için yılın ilerleyen aylarına kadar beklemek zorunda kalacak.

Huawei, HarmonyOS NEXT için geliştiricileri ve 3.000 öncü kullanıcıyı beta testi programına katılmaları için davet ediyor. İlk aşamada beta testi, Huawei Mate 60 ve Mate X5 serileri ile MatePad Pro 13.2 tablet üzerinde gerçekleştirilecek. Bu üst düzey modeller, bugün itibarıyla geliştirici beta erişimine sahip olacak.

Geliştirici beta testinin ardından, Ağustos 2024’te daha geniş kapsamlı bir beta programı başlayacak. Bu aşama, önceki amiral gemisi modellerinin yanı sıra Huawei Pura 70 serisi telefonlar, Pocket 2 katlanabilir telefon, FreeBuds Pro 3 kulaklıklar ve 2024 model MatePad Pro 11 tabletini de kapsayacak.

HarmonyOS NEXT’in kararlı sürümü, bu amiral gemisi cihazlara 2024’ün son çeyreğinde ulaşacak. Bu dönemde, belirtilen cihazların nihai ve optimize edilmiş işletim sistemine kavuşması bekleniyor. Orta segment cihazlar, örneğin Nova serisi ve bütçe dostu MatePad 11 tabletleri, beta programına sadece 2024’ün son çeyreğinde katılacak ve kararlı sürümün bu modellere ulaşması 2025’i bulabilecek.

Daha eski cihazların yükseltme yoluyla ilgili ayrıntılar ise henüz net değil ve Huawei bu konuda “Takipte kalın” mesajını vermekle yetiniyor. HarmonyOS NEXT güncellemesi alacak Huawei cihazlarının listesi şu şekilde:

21 Haziran’da başlayan geliştirici beta testi ile Huawei Mate 60 Serisi, Huawei Mate X5 Serisi ve Huawei MatePad Pro 13.2 tablet öncelikli olarak yer alıyor. Ağustos 2024’te genişletilen beta programında ise Huawei Mate 60 serisi, Huawei Mate X5 serisi, Huawei Pura 70 serisi, Huawei Pocket 2 serisi, Huawei FreeBuds Pro 3, Huawei MatePad Pro 13.2 ve Huawei MatePad Pro 11 2024 modelleri yer alacak. 2024’ün son çeyreğinde ise bu cihazlar kararlı sürüme geçecek. Ayrıca, Nova 12 serisi, MatePad 11.5 inç S serisi, Watch Ultimate, Watch Ultimate Design Edition, Watch GT 4 serisi, FreeClip ve Smart Glasses 2 cihazları da aynı dönemde beta sürecine dahil olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx