Huawei Nova 13 Lite 5G ile hız sınırlarını zorlayacak

Huawei’nin Nova 13 serisi premium orta segment akıllı telefonlarını yakında duyurması bekleniyor. Ancak resmi bir açıklama yapılmadan önce, yeni bir rapor Nova 13 Lite hakkında daha fazla detay ortaya koydu ve bazı yükseltmelere işaret etti.

Huawei’nin PSD-AL00 model numarasıyla daha önce 3C sertifikasyonunda görülen bilinmeyen bir akıllı telefon, Nova 13 serisinin bir parçası olabilir. NoteBookCheck raporuna göre, bu cihaz büyük olasılıkla Nova 12 Lite’ın halefi olacak. Nova 12 Lite, premium orta segmentin giriş seviyesi modeli olarak biliniyor.

Nova 12 Lite, 4G ve LTE ağları ile donatılmışken, yeni model nihayet 5G desteğine sahip olacak. Bu nedenle, Nova 13’ün baz modeli ve üst seviye Nova 13 Pro ile Nova 13 Ultra’nın da 5G bağlantı özelliğine sahip olması bekleniyor. Nova 13 Lite, Snapdragon 778G yerine 5G destekli Kirin işlemci ile piyasaya sürülebilir ve bu cihazın bu yılın ilerleyen zamanlarında tanıtılması bekleniyor.

3C sertifikasına göre, Huawei Nova 13 Lite, 66W hızlı kablolu şarj desteğine sahip olacak. Daha pahalı olan Pro ve Ultra varyantları ise muhtemelen 100W hızlı kablolu şarj avantajına sahip olacak. Bu modeller ayrıca değişken diyaframlı arka kameralar içerebilir. Nova 13 serisinin Çin dışında global pazarda 2024 yılında satışa sunulup sunulmayacağı henüz kesin değil.

Huawei Nova 13 serisinin lansmanı, Temmuz 2024’e ertelendiği söylentiler arasında. İlgili haberlere göre, Nova 13 Pro ve Nova 13 Ultra’nın Kirin 9010 işlemci ve XMAGE görüntüleme teknolojisi ile donatılması bekleniyor. Şu an elimizdeki bilgiler bu kadar, daha fazla güncelleme için takipte kalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx