Dalyan yerli turistin gözdesi oldu

Kenan GÜRBÜZ / Özel Haber

Denizi, güneşi, kumsalları, doğal güzellikleri ve binlerce yıllık tarihi geçmişiyle ilgi çeken Muğla’nın önemli turizm destinasyonlarından Ortaca ilçesinin Dalyan Mahallesi’nde Kurban Bayramı’nda adeta tatilci bereketi yaşandığı bildirildi.

Dokuz günlük bayram tatilinde yaklaşık 50 bin tatilcinin ziyaret ettiği Dalyan Mahallesi, 2 bin 500 yıllık kaya mezarları, caretta carettaları, Dalyan Kanalı, İztuzu Plajı ve her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği çamur banyolarıyla tatilcilerin gözdesi oldu.

BAYRAMDA TATİLCİ BEREKETİ YAŞANDI

Bölgede tekne turlarından antik kent ve doğa gezilerine, yöresel lezzet turlarından sportif faaliyetlere kadar farklı alternatifler olduğunu belirten Dalyan Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı Ali Mürşit Yağmur, Dalyan’da Kültür ve Turizm Bakanlığı ve belediye belgeli toplam 12 bin yatak kapasiteli, her zevke ve keseye hitap eden konaklama tesisleri bulunduğuna kaydetti.

Yağmur şu bilgileri paylaştı;

“Tatilini Dalyan’da geçiren misafirlerimiz, raftingden cip safarisine her türlü deniz sporlarını yapabiliyorlar. Bölgemiz Fethiye, Göcek, Muğla ve Marmaris’e de çok yakın. Kurban Bayramı’nda otellerimizde yüzde 100’e yakın bir doluluğa ulaştık. Dalyan’ın en büyük özelliği butik bir bölge olması. Fethiye ve Marmaris’e yakın olması nedeniyle de misafirler genelde bölgeyi araçlarıyla tercih ediyor. 50 bine yakın misafirimizi Dalyan’da ağırladık. Yabancı turistlerden ise en fazla İngiliz ve Hollandalı turistler tercih ediyor.
Dalyan’daki otellerin büyük bölümü aile işletmesi ve butik olması nedeniyle talep fazla. Dalyan’da bulunan 180 konaklama tesisi ve 200 restoran bayramda yerli turistle bayram etti. Özellikle günübirlik ziyaretçi sayısının çok fazlaydı. Dalyan, kültür ve tarih turizminin yanı sıra denizi, kumu ve plajları, organik ürünleri ile tercih sebebi. Yıl içerisinde yerli ve yabancı yaklaşık 1,5 milyon ziyaretçi Dalyan’ı tercih ediyor. Misafirlerimiz özellikle Dalyan Kanalı’nı gezerek İztuzu plajına gidip burada vakit geçiriyor. Sürdürülebilir turizm açısında bölgemiz ön plana çıkıyor.”

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx