Brent petrolde yükseliş rüzgârı: Küresel ticaret fiyatları zıplatıyor! (9 Mayıs 2025)

Brent Petrol Fiyatları Yükselişte: En Son Durum Nedir?

Dün, Brent petrolün varil fiyatı 63,02 dolara kadar yükseldi ancak günü 63,01 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün ise Brent petrolün varil fiyatı, kapanışa göre yaklaşık yüzde 0,01 artarak 63,02 dolara yükseldi. Aynı saatte ise Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 59,93 dolardan alıcı buldu.

Amerika Birleşik Devletleri’nin İngiltere ile imzaladığı ticaret anlaşması, benzer adımların diğer ülkelerle de atılabileceği beklentisiyle petrol fiyatlarının yükselmesini sürdürüyor.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, ABD Başkanı Donald Trump ile yapılan telekonferans görüşmesinin ardından varılan anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada, ABD’nin İngiltere’ye çelik ve alüminyum tarifeleri uygulamayacağını ve otomobillere gümrük vergisinin yüzde 10’a düşürüleceğini bildirdi.

Starmer, bu gümrük vergisi indiriminin “büyük ve önemli” olduğuna vurgu yaparak, gelecekte otomobillere yönelik kotaların artırılabileceği bir alan olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Trump, Oval Ofis’te yaptığı basın toplantısında, yeni ticaret anlaşmalarının çok yakın olduğunu söyledi. ABD Hazine Bakanı Scott Bessent’in, Çinli yetkililerle İsviçre’de gerçekleştireceği görüşmelere de değinen Trump, Avrupa Birliği’nin anlaşmaya son derece istekli olduğunu vurguladı.

Bu uzlaşma adımlarının küresel ticaret üzerindeki baskıyı azaltması ve petrol talebini olumlu etkileyerek fiyatların yukarı yönlü hareketini desteklemesi bekleniyor.

Aynı zamanda, Hindistan ile Pakistan arasındaki artan gerilimin enerji tedarik zincirinde aksamalara neden olabileceği endişeleri, petrol fiyatlarını desteklemeye devam ediyor.

Brent petrol fırladı: ABD-Çin görüşmeleri piyasayı sallıyor! (7 Mayıs 2025)

Uzmanlar, ticari gemilere yönelik doğrudan saldırı riskinin düşük olmasına rağmen özellikle donanma operasyonlarının yoğun olduğu bölgelerde gerginliğin artmasının arz güvenliğini tehdit edebileceğini belirtiyor.

Ayrıca, Hindistan’ın olası tedarik zinciri şoklarına karşı stratejik nedenlerle ham petrol alımlarını artırabileceği ve bu durumun kısa vadede fiyatlar üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturabileceği düşünülüyor.

Related Posts

Karahan Boğaziçi Üniversitesi’nde konuştu: Belirsizlikler daha yüksek

Finans Zirvesi 2025, Boğaziçi Üniversitesinin ev sahipliğinde, “Belirsizlik Çağında Finansal Dönüşüm” temasıyla düzenlendi. Para politikası, bankacılık, yatırım dinamikleri, finansal teknolojiler ve dijital dönüşüm gibi başlıkların ele alındığı zirve …

Akdeniz’den mobilya ve orman ürünü ihracatı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğince (AKAMİB) nisanda 72 milyon 873 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

Geçen yıl 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi.

Her şey bitti sıra onlara geldi: Düğün salonları, kuaför ve restoranlar dikkat! Borçlu çıkabilirsiniz

Türkiye’de düğün salonları, kuaförler, mağazalar, restoranlar ve benzeri halka açık işletmelerde müzik yayını yapılması durumunda telif hakkı ödenmesi zorunluluğu getirildi. Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül …

Enflasyon Macarların yüzünü güldürdü

Macaristan’da yıllık enflasyon oranı Nisan 2025 itibarıyla yüzde 4,2’ye gerileyerek Kasım 2024’ten bu yana en düşük seviyeye ulaştı. Mart ayında yüzde 4,7 olarak kaydedilen enflasyonun düşüşünde, özellikle temel tüketim kalemlerindeki fiyat …

Kruvaziyer turizmin rotası Kuşadası

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 4 ayda limanlara uğrak yapan kruvaziyer gemi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,4 artışla 169’a, kruvaziyer yolcu sayısının ise yüzde 52,3 artışla 205 bin 758 yolcuya yükseldiğini bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Kuşadası limanı 75 bin 499 yolcu ve 67 kruvaziyer gemi ile en fazla yolcu ve geminin uğrak yaptığı liman oldu.” dedi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir