Yurt dışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat

İnternet Alışverişlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uzmanlar, Kovid-19 salgını sonrasında e-ticaret sitelerinden alışverişlerin arttığını ve alışveriş kültürünün teknolojinin gelişmesiyle yavaş yavaş bu platformlara kaydığını belirtiyor.

Alışveriş yaparken kişisel bilgilerin ele geçirilmesi ve dolandırıcılık konularında uyarılarda bulunan uzmanlara göre, yurtiçi ve yurtdışı e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunuyor.

Yurtiçi alışverişlerde, sitenin güvenilirliğini kontrol etmek için Ticaret Bakanlığı tarafından verilen güven damgasına sahip olup olmadığına bakılması gerekiyor. Ayrıca sitenin uzantısını ve adını kontrol etmek de önemli. Yurtdışı alışverişlerde ise daha dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor. Yabancı merkezli sitelerde herhangi bir temsilci bulunmadığı için sorunlarla karşılaşıldığında muhatap bulunamıyor.

Fiyatların cazip olabileceğine dikkat çeken uzmanlar, tüketicilerin kar etme çabalarıyla daha büyük zararlara uğramamaları için dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor.

“Yurt dışı alışveriş sitelerine yönelik düzenlemeler yapıldı”

Bu konuda açıklama yapan Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Kenan Altınsaat ise, internet üzerinden yapılan işlemlerin kalıcı olduğunu ve kişisel bilgi ve banka bilgilerinin paylaşıldığı sitelerde vatandaşların çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Özellikle Çin merkezli sitelerde karşılaşılan zararların giderilmesinin zor olduğuna dikkat çekti.

Related Posts

Doğalgaza zam geldi

Doğalgaza zam geldi

Son dakika |TÜİK işsizlik verilerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mayıs 2025 dönemine ilişkin İşgücü İstatistikleri verilerini açıkladı. Buna göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2025 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre 69 bin kişi azalarak 2 milyon 972 bin kişi …

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor: Son 2 gün, cezası var

Akaryakıtta vergi kaçağını önlemek için kurulan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne (UTTS) geçişte kritik sürece girildi. Ticari araçlar için zorunlu olan sistemde 30 Haziran son gün. UTTS’ye kaydolmayanlar, akaryakıt giderlerini belgeleyemeyecek ve 7 bin TL’den 28 bin TL’ye kadar cezai yaptırımlarla karşılaşacak.

Banka hesabını arkadaşına verdi hayatının şokunu yaşadı! ‘Hepsinde ceza alırsam 40 yıl yapar’

Mağazada paketleme sorumlusu olarak çalışan İlyas Ataş (22) hakkında, iddiaya göre hesabında bloke olduğunu ve amcasının kendisine para göndereceğini söyleyerek banka hesabını kullanmak isteyen askerlik arkadaşı E.B.’ye, hesap bilgileri ve kartını verdikten sonra 10 ayrı dolandırıcılık soruşturması başlatıldı. Ataş, sonuçlanan bir davada 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Türkiye’de son 10 yılın en karlı yatırımı: Alan 20 katını kazandı

Türkiye, son on yılda konut ve kira fiyatlarındaki astronomik artışlarla yatırım açısından öne çıkarken, OECD ülkeleriyle arasında büyük bir fark oluştu. Özellikle son üç yılda katlamalı şekilde artan fiyatlarla Türkiye, konut yatırımında dünya …

Araç muayenesinde yeni dönem: TÜVTÜRK isim değiştiriyor!

Türkiye’de araç muayene sisteminde önemli bir değişiklik yaşanıyor. Yeni marka Turka, 2027’den itibaren hizmet vermeye başlayacak. Bayilik sistemiyle yaygınlaşacak bu dönüşüm sektörde yeni bir dönem başlatacak.