2024 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri sahiplerini buldu

Varlık dergisi tarafından düzenlenen ‘Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nin bu seneki kazananları açıklandı. Şiir dalında Elif Akyol, öykü dalında ise Zelal Dicle Baz ödüle değer görüldü.

Şiir dalında ödüle aday olan 260 dosyadan 20’si ön elemeyi geçti ve Asım Şahan, Elif Akyol, Maya Ela Uyğun, Mert Tutucu, Rüveyda G. Balcı, Sarp Polat, Zeynep Buruk’un dosyaları seçici kurul tarafından toplantılarda tartışmaya açıldı.

Zeynep Uzunbay, Nilay Özer, Seyyidhan Kömürcü, Ali Özgür Özkarcı ve Mehmet Erte’den oluşan şiir seçici kurulu yaptığı değerlendirme sonucu ödülü oy birliğiyle Elif Akyol’un ‘Mezarlıkların Kuşattığı Arzular’ adlı dosyasına verdi; Rüveyda G. Balcı’nın ‘Kız Kurusu’ ve Mert Tutucu’nun ‘Jenerikte Akan Fakat Kimsenin Okumadığı Şiirler’ adlı dosyalarını ise oy çokluğuyla ‘dikkate değer’ buldu.

Öykü dalında ödüle aday olan 137 dosyadan 20’si ön elemeyi geçti. Seçici kurul tarafından toplantılarda tartışmaya açılan dosyalar Atakan Boran, Ayşe Burçak Tuğrul, Doğa Cihan, Doğu Kaşka, Fatih Külahçı, İdris Usame Yördem, Mert Yılmaz Güler, Sinem Hızarcı, Zelal Dicle Baz, Zeynep Kabadayı imzalarını taşıyordu.

Nursel Duruel, Kerem Işık, Pelin Buzluk, Selçuk Orhan ve Birgül Oğuz’dan oluşan öykü seçici kurulu, ödülü oy birliğiyle Zelal Dicle Baz’ın ‘Misafir Evinde Ölmek’ adlı dosyasına verdi; Ayşe Burçak Tuğrul’un ‘En Beklemediğin Anda’ ve Fatih Külahçı’nın ‘Sükûnetin Replikası’ adlı dosyalarını ise oy çokluğuyla ‘dikkate değer’ buldu.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx